HOTWIRE TIG, en suksess historie.

T. BENTSEN AS
gratulerer PROMAS AS med nytt HOTWIRE TIG anlegg

Det er kjekt å kunne si at kunden har fått alt de kunne ønske seg.
Øverst på listen stod effektiv og raks produksjon.
Dette uten kvalitetstap og med minimalt etterarbeid.
Da kan vi stolt avsløre at jobben repeteres gang på gang til topp resultat og
til tider som er godt innenfor det forventede.
Resultater ser du på bilder lengre nede. Innbrenning ble testet ved gjennomskjæring av arbeidsstykket og fikk tommelen opp med pluss.

Se hva kunden skriver:

T. Bentsen AS kom inn fra sidelinjen i prosess hvor vi hadde brukt masse tid på å se på mer kompliserte og kostbare robotløsninger med mekanisert sveising.
Etter noen hektiske uker kom vi frem i fellesskap til en løsning som var en god del rimeligere og som kunne leveres på kort tid. Utstyret kom som lovet, etter en kort test periode hos T. Bentsen AS og igangkjøring hos Promas var vi klar for produksjon.

Vi er meget godt fornøyde med løsningen og gjennomføringen av prosjektet,
god teknisk bistand ved igangkjøring av sveising gjorde at vi kom raskt i gang med produksjonen. 

Kjetil Jondahl

DL Promas AS

Klikk på bildet under for å se alt hva Promas AS leverer.

En stolt arbeider ser arbeidet “renne” unna.

Start og stopp er helautomatisert. Alt kan styres som: mengde tråd, hastighet, varme, osv.

Det var raskt å komme igang og resultatet på de første prøvene vises her

.

Hva er Hotwire TIG?

Hotwire TIG sveising, også kjent som gasstungstenbuesveising med tilleggstråd, er en avansert sveisemetode som brukes i industrien for å oppnå høykvalitets sveiseforbindelser. Denne teknikken er en videreutvikling av tradisjonell TIG-sveising (gasstungensveising) og gir bedre kontroll over sveiseoperasjonen.

Her er noen viktige kjennetegn ved Hotwire TIG-sveising:

  1. Tilleggstråd: Hotwire TIG innebærer bruk av en ekstra tynntilleggstråd ved siden av hovedsveisetråden. Denne tilleggstråden erstatter “bånd, vanligvis av samme materiale som”TIG pinner/tråd som sveisematerialet.
  2. Forbedret kontroll: Tilleggstråden kan strømme en strøm av oppvarmet ledningstråd samtidig med hovedbuesveisen. Dette gir operatøren økt kontroll over varmeinngangen og bueformasjonen.
  3. Redusert varmepåvirkning: Ved å introdusere en varmepåvirkning fra den oppvarmede tilleggstråden, kan Hotwire TIG-sveising redusere den totale varmepåvirkningen på arbeidsstykket. Dette er spesielt nyttig for materialer som er følsomme for varme og deformasjon.
  4. Høy sveisepålitelighet: Denne teknikken gir bedre kontroll over sveiseprosessen, og det er derfor egnet for applikasjoner der sveisepålitelighet og høykvalitetsforbindelser er avgjørende.
  5. Automatisering: Hotwire TIG-sveising kan integreres i automatiserte produksjonslinjer og robotiserte sveiseprosesser, noe som øker effektiviteten og konsistensen i sveisearbeidet.

Sammenfattende gir Hotwire TIG-sveising bedre kontroll og reduserer varmepåvirkningen, noe som gjør det egnet for kritiske sveisapplikasjoner i industrien.

Klikk på bildet over for å se automatisering enhet med styrekonsoll.

For lett å kunne se hva som er parametrene for hver jobb som blir utført, har vi tilrettelagt et skjema som viser innstillingene. Da er det lett å ta frem data når en jobb skal repeteres.
Klikk her for å se skjema

Her smiler Kjetil Jondahl fra Promas AS sammen med Antonio Nieuwlaat fra
T. Bentsen AS. Å smile har de god grunn til, alt gikk som planlagt med god margin.